قیرگونی و ایزوگام و مقایسۀ آنها

قیرگونی و ایزوگام و مقایسۀ آنها

5/5 - (1 امتیاز)

قیرگونی یا ایزوگام

در این بخش قصد داریم به صورت کوتاه و مختصر به تعریف ایزوگام و قیر گونی بپردازیم و سپس تفاوت قیرگونی و ایزوگام با یکدیگر و همچنین به بیان مزایای ایزوگام نسبت به قیرگونی بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

استفاده از ایزوگام و عایق های رطوبتی در قسمت های مختلف ساختمان ها، موضوعی می باشد که تقریباً همۀ افراد از آن آگاهی دارند. که به طور شایع و در موارد بسیار زیادی از آنها برای عایقکاری سطح پشت بام استفاده می شود.

ایزوگام ها و قیرگونی، اولین و معمول ترین عایق هایی هستند جهت ایمن نمودن بنای ساختمان از رطوبت زیاد، مورد استفاده قرار می گیرند.

قیرگونی یا ایزوگام

ایزوگام چیست و از چه موادی تولید میشود؟

ایزوگام چیست و از چه موادی تشکیل شده است؟

ایزوگام، عنوانی تجاری برای نوعی عایق پیش ساخته در برابر رطوبت و نم گرفتگی می باشد و در مکان هایی که در معرض رطوبت هستند، نصب می شود. ( مانند پشت بام ها یا استخرها و … )

ایزوگام ها متشکل از مواد شیمیایی و نفتی بوده و بهترین حالت پوشش حهت جاوگیری از ورود و نفوذ رطوبت هستند.

همچنین ایزگام ها با استفاده از قیر ( اصلاح شده ) همراه با ترکیبی از افزودنی های پلیمری تولید می شوند.

این افزودنی های پلیمری سبب افزایش مقاومت قیر در برابر تغییرات دما در فصول مختلف سال بوده و با استفاده از آنها محصولاتی مختلفی و مناسب شرایط متفاوت را می سازند.

در این روند، از الیاف شیشه و مواد پلی استر جهت تولید عایق پیش ساخته به قیر اصلاح شده اضافه می کنند.

این بافت ها بین دولایه با جنس پلی اتیلن ، فویل آلومینیومی و پودر معدنی قرار گرفته و فشرده می شوند.

در نهایت، پوششی با وزن کم و مقاومت زیاد تولید خواهد شد و می توان گفت که این عایق ها، عایقی کاملاً رطوبتی خواهندیود.

قیرگونی یا ایزوگام

نحوه تولید

با توجه به تک لایه یا دولایه بودن محصول، پلی استر و پشم شیشه ( تیشو ) داخل قیر قرار گرفته و سپس با مواد پلیمری و قیر ترکیب می شوند.

از طریق وجود خروجی واقع در بالای تشتک، می توان ضخامت لایه را تنظیم نمود.

سپس ورق آلومینیومی به یک لایۀ اغشته از مواد و داخل آب قرار گرفته و با عبور از آن خنک می شود.

در مرحلۀ بعدی پلاستیک به پشت لایه اضافه می شود و عایق تولیدی ذخیره سازی خواهد شد.

آسانسشورهای ذخیره سازی باعث می شوند لایۀ ایزوگام بطور موقت داخل دستگاه ذخیره بوده و از توقف تولید محصولات دیگر جلوگیری می شود.

با استفاده از فن های خشک کننده، ایزوگام ها را خشک می کنند.

در وهلۀ آخر، ایزوگام ها داخل رول کن می شوند و در ابعاد ۱۰ در ۱ ( طول در عرض ) دور میله ای مخروطی، بصورت رول جمع آوری می شوند.

 

روشهای شناخت ایزوگام مرغوب

یکی از بهترین روش هایی که افراد می‌توانند با کمک آن میزان مرغوبیت ایزوگام را بفهمند این است که ایزوگام تحت کشش زیاد و یا فشار بالا دچار پارگی نگردد و در اثر تا شدن پاره نشود.

همچنین ایزوگام اجرا شده بعد از نخستین بارش کیفیت خود را نشان می‌دهد. چنانچه در این مرحله عایق دچار مشکل نشود تا سال های سال دوام خواهد داشت.البته امر مفید ایزوگام ۱۵ سال می باشد.

برای این امر نیاز به زیرسازی مناسب محل ایزوگام می باشد و نباید مصالح نامرغوب در ساختمان استفاده شده باشد همچنین نباید ایزوگام مورد کنده‌کاری و یا ضربه قرار گیرد تا سوراخ شود.

متاسفانه بعضی از افراد جهت عایق‌کاری ساختمان، پایین بودن قیمت ایزوگام را ملاک قرار میدهند که در این خصوص میتوان یادآوری کرد که شرکت‌های معتبر  با وجود این که خدماتشان را گران‌ تر ارائه می‌کنند، ولی در حقیقت به اصول و استاندارد های خاص تولید و ارائه خدمات ایزوگام توجه می‌کنند موجب دوام و مرغوبیت بسیار بالاتر عایق میباشند.

به طور مثال، جهت اجرای عایق‌کاری مناسب بر بام ساختمان ، ایزوگام روی دیواره باید تا ۸۰سانتی‌متر را پوشش دهد.

متاسفانه مردم با توجه به محل استفاده، با عایق‌های مناسب آشنایی ندارند و  استفاده از ایزوگام ارزان قیمت را ترجیح میدهند ولی به کیفیت و استحکام  عایق اهمیتی نمیدهند.

ولی باز هم ذکر میکنیم که ایزوگام مناسب در اولین گام باید دارای استاندارد ایران باشد.

در این شرایط ایزوگام باید مقاومت مناسبی در برابر شرایط جوی منطقه، (گرما و سرما) دارا باشد. همینطور دارای طول عمر بالا و در آخر از نظر مقاومت کششی توان کافی را برخوردار باشد.

ایزوگام های نامرغوب

متاسفانه برخی افراد اقدام به تولید ایزوگام های نامرغوب با نام برند های معتبر می کنند،با توجه به اینکه برای تولید ایزوگام استاندارد می بایست مواد اولیه استفاده گردد،یعنی الیاف پلاستیک بازیافت شده و  مواد پالایش شده که دارای ناخالصی می باشند در تولید ایزوگام مورد استفاده قرار نگیرد .

به همین شکل برخی کارخانه‌ها در  هنگام تولید ایزوگام برای بدست آوردن سود بالاتر، از مواد اولیه بی کیفیت استفاده می‌کنند و بخاطر اینکه واحد پالایش ندارند، توانان تولید ایزوگام استاندارد و مرغوب را ندارند  .
به همین خاطر اگر شهروندان عایق‌های استاندارد را مورد استفاده قرار دهند، واحد های تولید ایزوگام معتبر به تولید بیشتر ترغیب می‌شوند و کارخانه هایی هم که ایزوگام نامرغوب تولید می کنند ،مجبور به افزایش کیفیت محصولات خود می گردند.

قیرگونی یا ایزوگام

توصیه‌هایی برای خرید ایزوگام مرغوب

بیشتر شرکت‌های با سابقه و معتبر، دارای نمایندگی‌ می باشند که در هر سفارش، کارشناسان خود را به محل پروژه اعزام می‌نمایند به مشتری هم مشاوره داده و هم نکات اساسی در مورد سفارش ایزوگام را توضیح دهند.

اولین نکته این است که ایزوگام مطلوب و درجه یک ایزوگامی می باشد که از استاندارد ایران برخوردار باشد. همچنین عایق دارای مقاومت مناسب نسبت آب و هوای منطقه در برابر (گرما و سرما) باشد. و همچنین دوام و طول عمر مناسب داشته باشد و مقاومت کششی بالایی باشد.
با ظهور عایق‌ رطوبتی نسل جدید که به نام ایزوگام شناخته می گردند و به خاطر داشتن خصوصیات خاص و مطلوب به نسبت عایق‌ های رطوبتی قدیمی‌تر مانند آسفالت و همینطور قیرگونی ،جایگاه ویژه ای را در صنعت ساختمان سازی کسب کرده است.

به شکلی که استفاده از عایق در قسمت های مختلف ساختمان‌ مانند پی و فونداسیون، ایزولاسیون دیوارها ، سرویس‌های بهداشتی، بام ساختمان، استخر و مچنین نیز در ساختمان های دیگری مثل  مرغداری‌ها رو به افزایش است.

در این شرایط  واحدهای تولید عایق رطوبتی، همپا با رشد ساختو ساز بشدت رشد کرده،که این مورد در سراسر کشور قابل ملاحظه می باشد. ولی چیزی که در این بازه دارای اهمیت فراوانی می باشد، مطابقت تولیدات این واحدها با استانداردها می باشد.

حقیقت امر این است عایق‌های رطوبتی نامرغوب موجب مشکلات زیادی در ساختمان‌ها مانند نم کشیدن و فرسایش قسمت هایی از ساختمان و در نیجه تخریب ساختمان که باعث تحمیل مخارج زیادی به ساکنان آن میگردد.

با ابراز تاسف از این موضوع به دلیل شناخت اندک شهروندان شهروندان از خصوصیات عایق های رطوبتی مطلوب و با کیفیت و همچنین تبلیغات غلط بعضی از شرکت‌ها،ساختمان های بسیاری دچار این مشکلات میگردند.

نکات مهم هنگام خرید ایزوگام

حتماً هنگام خرید ایزوگام را کامل بررسی کنید که نقص و عیبی نداشته و سالم باشد.

حتما قبل از انتخاب ایزوگام موردنظر خود، دربارۀ انواع ایزوگام و خصوصیات هر کدام اطلاعات جمع آوری کنید و نوع مناسب خود را با توجه به شرایط انتخاب نمایید.

نصب ایزوگام ها را حتما بدست افراد ماهر بسپارید. یطور معمول شرکت های توزیع ایزوگام ها افرادی جهت انجام این امور را دارند.

اگر ایزوگام به راحتی دچار پارگی بشود، جنس آن نامرغوب می باشد در حالی که اگر شکسته یا پاره نشد، از کیفیت بالایی برخوردار خواهدبود.

قیرگونی چیست ؟

قیرگونی ها نمونۀ قدیمی تر و سنتی ایزوگام ها به شمار می روند. عایق بکارگیری شده در قیرگونی مانند ایزوگام ها از قیر تشکیل میشود. گونی نقشی تثبیت کننده در عایق های قیرگونی دارند. در ایزوگام به جای این گونی ها، از الیاف مصنوعی و سایر لایه ها استفاده می شود. دسته بندی قیرگونی ها بر اساس تعداد لایه ها صورت می گیرد و با این تعداد لایه ها تهیه و اجرا خواهند شد :

  • سه لایه قیر و دو لایه گونی
  • دو لایه قیر و یک لایه گونی
  • سه لایه قیر به همراه گونی درجه یک

قیرگونی یا ایزوگام

تفاوت قیرگونی و ایزوگام

همانطور گفته شد، مادۀ اولیۀ هر دو عایق قیر می باشد. تفاوت آنها در این است که در قیرگونی ها برای تثبیت مواد تشکیل دهنده ( قیر ) از گونی که نوعی پارچه از جنس کنف می باشد، استفاده می کنند. این گونی ها باید کاملاً سالم و بدون چروک می باشد. قیرگونی ها برای فضاهای کوچک یا دارای شکستگی زیاد مناسب بوده و از نظر اقتصادی به صرفه تر خواهند بود.

از طرفی دیگر الیاف مصنوعی بکار رفته در ایزوگام  نسبت به قیرگونی مقاومت بالاتری دارد. بطوری که تا حدود ۱۵ سال عمر و دوام خواهد داشت که این مزیت بسیار بالایی نسبت به قیر گونی بشمار می رود.

 

مزایای ایزوگام نسبت به قیرگونی

  • به صرفه تر و دارای هزینه نصب کمتری می باشد.
  • نصب آن آسوده تر می باشد؛ بگونه ای که خیلی نیاز به آماده سازی زیاد ندارد و تنها به کمک یک مشعل و خمیر پرایمر یه راحتی می توان آن را نصب کرد.
  • دارای دوام و عمر مفید بالا می باشد و به دلیل وجود نداشتن گونی، دیرتر پوسیده و فرسوده خواهد شد.
  • وزن کمتری دارد.
  • نازک تر می باشد.
  • هنگام نصب محیط اطراف کمتر آلوده می شود.
  • ایزوگام دارای روکش آلومینیوم، در برابر گرما مقاومت بالاتری دارد و گزینۀ مناسب تری برای سطح بام ساختمان ها می باشد.
  • انحلال پذیری کمی دارند.

قیرگونی بهتر است یا ایزوگام ؟

می توان با اندکی تأمل به مواردی که در بالا گفته شد، به این موضوع پی برد که کدام یک گزینه بهتر و به صرفه تری می باشد. اما می توانیم با دلایل و مواردی دیگر نیز این موضوع را برایتان روشن تر و واضحتر بیان کنیم :

قیرگونی یا ایزوگام

دوام و کیفیت بالا

از نظر کیفیت و عمر مفید باید بدانید که قیرگونی ها عمر کمتری نسبت به ایزوگام ها دارند. به گونه ای که عمر مفید قیرگونی ۱۰ سال و عمر مفید ایزوگام ۱۵ سال می باشد. با وجود این که هزینۀ نصب ایزوگام کمی بیشتر از قیرگونی می باشد، اما این هزینه در طولانی مدت تأثیر و نتیجه خود را نشان خواهد داد و در طولانی مدت به صرفه تر خواهد بود. در این صورت با استفاده از ایزوگام می توانید مدت زمان بیشتری سطح بام ساختمان خود را از برف و باران در امان نگه دارید.

میزان مقاومت در مقابل رطوبت

قیرگونی نسبت به حلال ها بیشتر حساسیت نشان می دهد و دچار تغییر شکل خواهد شد و این موضوع سبب می شود که به مرور زمان دچار فرسودگی شود. اما ایزوگام ها از دوام بیشتری برخوردار می باشند و در برابر فشارهای احتمالی ( انبساط و انقباض ) و گرمای ۱۳۰ درجه و سرمای ۴۰ درجه زیر صفر مقاومت بیشتری دارند و به سادگی پوسیده نخواهند شد.

وزن

همچنین ایزوگام ها وزن کمتری دارند و کاربرد ساده تر آنها از دیگر مزیت های این عایق ها به شمار می رود. این در حالی است که این مشخصه در قیرگونی ها کمتر مشاهده می شود.

ضخامت

همچنین ایزوگام ها ضخامت کمتری نسبت به قیر گونی ها دارند. ضخامت بیشتر قیرگونی، این معنا را نمی دهد که در مقایسه با ایزوگام مقاومت بیشتری دارند. چرا که با امروزه با پیشرفت های چشمگیر در این صنعت ممکن است که بظاهر ضخامت آنها کمتر شده باشد، اما با این وجود مقاومت آنها نیز افزایش یافته است. بنابراین ضخامت بیشتر قیرگونی، نشانه مزیت آن نمی باشد.

نصب و اجرا

همانطور که گفتیم، نصب ایزوگام ها کاری بسیار آسوده می باشد و محیط اطراف را کمتر دچار آلودگی خواهد کرد. نصب ایزوگام ها براحتی بوسیلۀ یمشعل و خمیر پرایمر امکان پذیر خواهد بود. در حالی که قیرگونی ها مشکلات خاص خود را به همراه دارند. از جملۀ این مشکلات می توان به کثیف کاری محیط اطراف در هنگام نصب و آب کردن قیر و زمانبر بودن کار با قیر داغ اشاره کرد. همچنین هنگام نصب قیرگونی باید حواسمان به این باشد که مشائل ایمنی را درست و اصولی انجام پذیرد.

سخن آخر

با توجه به مواردی که در بالا ذکر کردیم اکنون شما می توانید تصمیم بگیرید که بین قیرگونی و ایزوگام کدام یک گزینۀ مناسب تری برای شما خواهد بود. شما عزیزان می توانید تجربیات و پیشنهادات خود را نیز با ما در میان بگذارید.

 

سایر مطالب ما را می توانید از اینجا دنبال کنید.

اشتراک گذاری این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تماس با مشاور